Ψηφοφορία: Οι ενήλικες πιστεύουν ότι τα σημερινά παιδιά είναι περισσότερο αγχωμένα, από ότι ήταν εκείνα των προηγούμενων γενεών

American Academy of Pediatric News, April 2016

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, οι περισσότεροι ενήλικες πιστεύουν ότι ηψυχοσυναισθηματική υγεία των παιδιών σήμερα είναι χειρότερη από ότι ήταν οι ίδιοι ως παιδιά.

Επίσης, οι ερευνητές από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του C.S Mott, που πραγματοποίησαν την Εθνική Δημοσκόπηση για την Υγεία των Παιδιών, βρήκαν ότι οι ενήλικες πιστεύουν ότι τα σημερινά παιδιά αφιερώνουν λιγότερο ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειές τους.

Όπως αναφέρει ο Matthew M. Davis, M.D., M.A.P.P.,- διευθυντής της δημοσκόπησης και καθηγητής της παιδιατρικής και της εσωτερικής παθολογίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου C.S. Mott του Μίσιγκαν – ο στόχος της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί το πώς το κοινό αντιλαμβάνεται τις πρόσφατες τάσεις στη υγείας, σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές.

O Dr. Davis είπε σε ένα δελτίο ειδήσεων: “Τον τελευταίο αιώνα έχουμε δει σημαντικές προόδους στην ιατρική και την δημόσια υγεία, που έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την νοσηρότητα και τη θνησιμότητα των παιδιών”. “Από την άλλη όμως, έχει αυξηθεί η συχνότητα της παιδικής παχυσαρκίας, του άσθματος, και των προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών”.

Στη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε οι ενήλικες ερωτήθηκαν να συγκρίνουν την υγεία των σημερινών παιδιών με εκείνη των παιδιών της γενιάς του. Από αυτή διαπιστώθηκε ότι:

  • Το 65% πιστεύει ότι σήμερα τα παιδιά ζουν λιγότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά τους.
  • Το 64% πιστεύει ότι στην εποχή μας τα παιδιά έχουνπερισσότερο στρες.
  • Το 55% πιστεύει ότι σήμερα η ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών είναι χειρότερη.
  • Το 52% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά είναι λιγότερο ικανά να διαχειριστούν δύσκολές καταστάσεις και να σκέφτονται θετικά
  • Το 42% πιστεύει ότι τώρα τα παιδιά συνάπτουν χαμηλότερης ποιότητας φιλίες, και
  • Το 42% πιστεύει ότι σήμερα η σωματική υγεία των παιδιών είναι χειρότερη

Ωστόσο, οι αντιλήψεις διέφεραν μεταξύ των γενεών. Οι ερωτηθέντες ηλικίας 70 ετών και πάνω ήταν περισσότερο πιθανό από ότι οι νεώτεροι τους  να κρίνουν με θετικότερο τρόπο την υγεία των σημερινών παιδιών.

“Η επικρατούσα άποψη από αυτή τη δημοσκόπηση είναι ότι η υγεία των παιδιών σήμερα είναι χειρότερη από ότι ήταν στις προηγούμενες γενιές, και χρειαζόμαστε επειγόντως την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *